HR – chef till affärsdrivet bolag i Borlänge

Sprint har fått i uppdrag att rekrytera en affärsdrivande HR-chef till vår kund i Borlänge.

Som HR-chef äger och driver du företagets HR-processer. Du sitter med i ledningsgruppen, rapporterar direkt till VD och har ingen underställd personal. Den administrativa hanteringen av löner, pension och försäkringar hanteras av extern leverantör där du ansvarar för att säkerställa korrekt hantering.

Ditt uppdrag kan delas in i två huvuddelar. För det första är du operativt ansvarig för den löpande administrationen inom HR. Det ställer krav på din förmåga att självständigt strukturera dina aktiviteter och arbeta med detaljer.

För det andra är du strategiskt ansvarig för att utveckla och implementera strategier och processer som leder till ökad affärsnytta. Din förmåga och intresse för affärer är kritiska framgångsfaktor för att lyckas i rollen.

Vidare vill man att du agerar partner till företagets ledare genom att coacha och tydliggöra förväntningarna. Det är viktigt med ett tydligt arbetsgivarperspektiv eftersom du representerar arbetsgivaren i relation till fackliga parter. Du ansvar även för den ledarskapsutbildning företaget tagit fram. Det innebär bland annat att säkerställer nya ledares kompetensnivå likväl som att utbildningen får önskad genomslagskraft i företags ledarskap och affär. Hur du positionerar dig i företaget har en avgörande betydelse. Med integritet och ödmjukhet vill man att du skapa relationer med dina kollegor samtidigt som du upprätthåller en professionalitet i ditt agerande som HR-chef.

Låter det intressant? 

Ring Mikael Ek, VD & rekryteringskonsult på Sprint för mer information. Du når honom på 072 – 229 59 29 alternativt mikael.ek(at)sprint.se

”Människor har inte rötter, vi har fötter…”

//Sprint

Dela med andra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *