Förbundschef till Västerdalarnas Utbildningsförbund

Vi på Sprint har fått det hedersamma uppdraget att leda processen i rekryteringen av VDUF:s nästa förbundschef.

Västerdalarnas Utbildningsförbund (VDUF) bildades under 2015 av de två kommunerna Malung-Sälen och Vansbro. De båda kommunernas gymnasieskolor och vuxenutbildningar ingår i VDUF:s uppdrag. I dagsläget är vi ca 1.150 elever och 150 anställda vid våra tre enheter, Malung-Sälens gymnasieskola och vuxenutbildningen/Lärcentrum båda placerade i Malung samt Vansbro utbildningscentrum och vuxenutbildning/Lärcentrum samlokaliserade i Vansbro.

Uppdraget

Som förbundschef ansvarar du för att leda förbundet mot att bli en långsiktigt etablerad aktör i västerdalarna. Tillsammans med dina medarbetare driver och utvecklar ni en effektiv och lärande organisation som erbjuder en kvalitativ och konkurrenskraftig gymnasie- och vuxenutbildning. Du rapporterar direkt till förbundets direktion som består av representanter från de båda kommunerna. Till direktionen bidrar du med dina kunskaper och arbetar proaktivt genom att ta fram beslutsunderlag och förslag på förbättringsåtgärder. Du är också resultatansvarig för verksamheten vilket ställer krav på dina ekonomiska kunskaper. Förbundets rektorer rapporter direkt till dig.

Du agerar i en central roll med ett flertal kontaktytor. De innebär kommunikation med medlemskommunerna, externa aktörer och att representera förbundet i regionsamverkan. Du för kontinuerligt en dialog med näringslivet, universitet, högskolor samt andra utbildningsanordnare och media. Det ställer stora krav på din förmåga att samarbete med andra och skapa förtroende för dig som ledare. Som förbundschef är du en viktig lagspelare i det kommunalpolitiska arbetet. Din förmåga att agera i en politiskt styrd organisation har en direkt betydelse för förbundets fortsatta utveckling och framgång.

Intresserad av att söka?

Läs mer på vår hemsida under Lediga Tjänster, där du också kan skicka in din ansökan.

Väl mött!

Mikael Ek, VD Sprint

Dela med andra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *